Uspeh naših matematičara

Na 25. Međunarodnom matematičkom takmičenju studenata "Vojtech Jarnik", koje se svake godine održava krajem marta u Ostravi u Českoj, učestvovala je i ekipa novosadskog Univerzita koju su činili studenti PMF-a, Departmana za matematiku i informatiku.

 

Na ovom, u struci, cenjenom takmičenju su ove godine učestvovali predstavnici tridesetak, uglavnom evropskih univerziteta- iz Sankt Petersburga, Kembridža, Varšave, Barselone, Praga, Budimpešte, Beča, Krakova, ... a iz regiona su se takmičili studenti iz Zagreba, Maribora i Kopra.
Od naših univerziteta, ove godine je nastupio samo Novi Sad i studenti sa Prirodno-matematičkog fakulteta: Nemanja Draganić i Bojana Pantić u kategoriji mlađih studenata i Ivana Đurđev i Srđan Trifunović u kategoriji starijih. Vođa ekipe je bio Nenad Morača, asistent sa Departmana za matematiku i informatiku.

 

Nemanja Draganić je podelio sedmo mesto u I kategoriji u konkurenciji od 74 studenta, što je najveći uspeh koji je neki novosadskih studenata postigao od početka učešća na ovom prestižnom takmičenju. Ostali predstavnici su ostvarili takođe zapažene rezultate – stariji studenti su se plasirali u prvoj polovini kategorije, što je vrlo dobar rezultat, s obzirom na snagu konkurencije.

 

Rezultate takmičenja možete naći na sajtu http://vjimc.osu.cz/j25results