Android takmičenje "Iskoristi pametno energiju"

Kompanija Schneider Electric u saradnji sa Elektrotehničkim fakultetom u Beogradu i Katedrom za računarsku tehniku i informatiku, organizuje takmičenje u programiranju aplikacija za Android operativni sistem, koje ima za cilj osmišljavanje kreativnih inovacija na temu energetske efikasnosti. Takmičenje je otvoreno za sve studente osnovnih akademskih i master akademskih studija u Srbiji.

 

Tema aplikacije obuhvata bilo koji segment energetske efikasnosti - energetska efikasnost u domaćinstvu, energetska efikasnost u poslovnom okruženju, aplikacija koja podiže svest o energetskoj efikasnosti, itd. 

 

Prva faza takmičenja obuhvata prijavljivanje timova, a studenti svoje prijave mogu dostaviti do 10. oktobra 2014. godine. Druga faza takmičenja obuhvata implementaciju predloženog rešenja, a kraj takmičenja i proglašenje najboljih aplikacija predviđeno je za sredinu decembra 2014. godine.

 

U osnovi strategije Schneider Electric-a, kada je u pitanju energetska efikasnost, nalazi se jednostavna ali moćna ideja: upotrebljavati (prirodne) resurse na efikasniji način, čime se pored pozitivnog uticaja na poslovanje ograničava i štetan uticaj na životnu sredinu.

 

Budući da su Android aplikacije postale deo svakodnevnog života, Schneider Electric želeo je da pruži šansu da studenti steknu veliko iskustvo, istaknu svoje kreativne sposobnosti, da nauče da implementiraju aplikacije u novim alatima, ali i da istraže jednu novu oblast i svojim produktom podignu svest kod ljudi o pravilnom iskorišćenju energije.

 

Sve informacije o prijavi, pravilima i nagradama možete pogledati na sledećem linku:https://rti.etf.rs/takmicenje/

 

O kompaniji:

Kao internacionalna kompanija specijalizovana u oblasti upravljanja energijom u preko 100 zemalja sveta, Schneider Electric nudi integrisana rešenja u oblastima energetike i infrastrukture, industrijskih procesa, automatizacije u objektima, data centrima, kao i u sektoru stanovanja i građevinarstva. Kompanija broji preko 130 000 zaposlenih koji pomažu pojedincima i organizacijama da iskoriste svoje potencijale na pravi način.

 

Kontakt za medije: Chapter4 Communications Consulting, Nevena Spasić 065-3447196,n.spasic@chapter4.at