Studentski vodič kroz Prolećni festival matematike!

Evo koji sadržaji manifestacije PFM2019 su namenjeni i studentima matematike i informatike:
Svi studenti osnovnih, master i doktorskih studija matematike se specijalno pozivaju na Simpozijum Savremeni problemi matematike u četvrtak, 11. aprila 2019, od 11 do 14, u sali 60. Naime, predavanja će biti preglednog tipa, pa će moći da ih prate i mladji matematičari, a posle predavanja možete da se priključite druženju sa predavačima-gostima, pa ih pitate šta želite. 
Studente koji se zanimaju za informacione-komunikacione tehnologije i Data Science, pozivamo da dodju u ponedeljak, 8. aprila, na Okrugli sto u Rektorat u 11h. Uvodničari su dr Dušan Jakovetić (Ph. D., Department of Electrical and Computer Engineering, Carnegie Mellon University, Pittsburgh, PA, USA i Ph. D., Instituto Superior Técnico, Lisbon, Portugal) i Milan Šolaja (CEO @ Vojvodina ICT Cluster). 
Studente viših godina teorijskog usmerenja pozivamo na Seminar "Bogoljub Stanković", u utorak, od 12h do 14h, u Klub nastavnika DMI, kao i na Naučnu tribinu SANU u sredu u 19h, u Ogranak SANU, Pašićeva 6. 
Studente nastavnog smera pozivamo na akreditovani Novosadski matematički seminar, koji se održava u subotu, od 9h, u sali 65. DMI.
  
Naravno, na sva ova dogadjanja pozivamo i profesore i saradnike DMI!