Studentima DMI

Poštovane koleginice i kolege,

 

Nadamo se da ste svi dobro i da ćemo svi zajedno izaći iz ove situacije bez zdravstvenih problema.

 

Profesori i saradnici na Departmanu za matematiku i informatiku su svesni teškoća koje imate u praćenju nastave, znamo da neki od vas imaju problema sa internetom i verujemo da je on-line nastava veliki izazov za studente, kao što je i za nastavnike. Zaista smo se potrudili da učinimo sve što je u ovom momentu moguće da olakšamo savladavanje gradiva, uz otežavajuće okolnosti koje su objektivno date. Smatramo da treba naglasiti i izuzetan trud koji studenti ulažu u ovom periodu i nadamo se da ćemo zajednički uspeti da završimo ovaj semestar bez velikih propusta.

 

Verujemo da vam je neizvesnost oko termina i organizacije ispita veliki problem i učinićemo sve sto bude u našoj moći da, po okončanju vanrednog stanja i umanjenju potrebe za socijalnom distancom, organizujemo ispite i kolokvijume na način koji bude najpovoljniji za studente. Sasvim sigurno ćemo se potruditi da pokažemo maksimalnu fleksibilnost u organizacionom smislu, nikako ne zaboravljajući kakvi su bili uslovi tokom ovog semestra. Trudićemo se da na sve načine izadjemo studentima u susret i svaka naša odluka će biti doneta uzimajući u obzir vanredno stanje u kom se nalazimo. Pri tome nećemo odstupati od uobičajenih kriterijuma znanja jer smatramo da ne smemo ugroziti kvalitet obrazovanja, time bismo učinili veoma lošu stvar za naše studente.

 

U ovom momentu ne možemo biti precizniji, ne znamo kada će se vanredno stanje završiti, ne znamo kako će ići normalizacija života i socijalnih kontakata, niti znamo do koje mere ćemo biti samostalni u donošenju odluka o ispitima. Odluke DMI i PMF-a u vezi ispita, u delu u kom budemo samostalni, će biti donete u konsultacijama sa studentima i spremni smo da razmotrimo svaki studentski predlog u vezi organizacije i termina. Prirodno-matematički fakultet će svakako postupati po svim preporukama državnih organa i nadamo se da ćemo uspeti da završimo školsku godinu regularno.

 

Nadamo se da će ovaj period biti brzo iza nas, čuvajte zdravlje i ostanite kod kuće.

 

Nastavno-naučno veće DMI, u ime nastavnika i saradnika DMI