Prolećni festival matematike

Pozivamo Vas na Prolećni festival matematike u Novom Sadu, koji ce se održati od 18. do 21. aprila 2018. Ove godine manifestacija je posvećena 150. godišnjici rodjenja Mihaila Petrovića Alasa. Organizatori su DMNS, PMF, Ogranak SANU u Novom Sadu i Srpsko naučno matematičko društvo, a manifestaciju je finansijski podržao i Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost.

U sredu, sa početkom u 18h, u Ogranku SANU u Novom Sadu (zgrada Platoneuma, Nikole Pašića 6) održaće se Naučna tribina, predavači su prof. dr Žarko Mijajlović (Beograd) i akademik Stevan Pilipović.

U četvrtak, 19. aprila, u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu, sa početkom u 10h je konferencija učenika srednjih škola Matematički podijum mladih. Uvodno predavanje će odrzati dr Nenad Teofanov.

U subotu, 21. aprila, na PMF, sa početkom u 9h,  je centralna svečanost, koja obuhvata Izložbu likovnih i digitalnih radova "Matematika kao inspiracija" i Konferenciju "Matematika - juče,danas, sutra".  Predavači su: dr Žarko Mijajlović, akademik Stevan Pilipović, dr Siniša Crvenkovic, dr Vojislav Petrović i dr Mirko Budinčević. Kako je konferecija akreditovana kod ZUOVa kao stručni skup, svi učesnici koji se prijave na sajtu www.dmns.edu.rs će dobiti zvaničan sertifikat o učešću. Na kraju konferencije je dodela nagrada najuspešnijim učenicima i mentorima.

Detaljne informacije mozete naći na sajtu www.dmns.edu.rs

Budite deo velikog prolećnog praznika matematike u Novom Sadu!