“M” KAO MATEMATIKA I “M” KAO MARATON

Da je samo u zdravom telu, zdrav i um, konstantno nam dokazuju profesori novosadskog PMF-a.

 

Naime, za  Novosadski polumaraton koji se održava 3.aprila,  Departman za matematiku i informatiku prijavio je dve štafete, a profesor Branimir Šešelja, već poznati alpinista, će učestvovati u pojedinačnoj konkurenciji.

 

Sastav prve štafete čine Andrea Tepavčević, Stefan Hačko, Aleksandar Pavlović I Vlado Uljarević, dok će u drugoj ekipi trčati Danijela Tešendić, Nikola Trkulja, Gabrijela Obradović i Branko Marković.

Staza Nоvоsadskоg pоlumaratоna je ravna, brza, prоlazi najlepšim ulicama Nоvоg Sada, pоred reke Dunav u blizini srednjevekоvne Petrоvaradinske tvrđave. Sastоji se оd prоmtivnоg kruga (3600m) i 2 kruga (8700m). Štafetu čine оd 3 dо 6 takmičara, a sve discipline su rekreativnоg karaktera. Start i cilj: 3. aprila 2016. god. u 10 h u centru grada, Trg Slоbоde.

 

Više informacija: http://www.marathon.org.rs/

 

Inače, bračni par profesora algebre novosadskog PMF-a, dr Andreja Tepavčević i dr Branimir Šešelja, javnosti je već poznat po svom zanimljivom hobiju – planinarenje po najvišim svetskim vrhovima. Bili su već u pohodima na Kilimandžaro,  Atlas, na više vrhova preko 4000m u Alpima, na Gross Glockner, Musalu, Olimpu, Damavandu, …Iskusni su i kao maratonci, istrčali su Atinski maraton. Ostali članovi su takođe u „formi“, redovni su na ovakvim takmičenjima i pored vrhunskog naučnog rada kojim se bave.

 

U prilogu je fotografija na kojoj su: Stefan Hačko, Nikola Trkulja, Vlado Uljarević, Aleksandar Pavlović, Danijela Tešendić, Andreja Tepačević, Branimir Šešelja, Esperanza López Centella, Gabrijela Obradović, Branko Marković

 

 

Dmi ekipe za polumaraton Dmi ekipe za polumaraton