Student DMI Miloš Trujić putuje u Kinu

Ministarstvo omladine i sporta Vlade Republike Srbije, u saradnji sa kompanijom „Huawei“, prvi put u Srbiji realizuje projekat "Telecom seeds for the future", kojim će stipendistima Fonda za mlade talente biti omogućeno stručno usavršavanje u Kini.

 

Projektu, koji se sprovodi u više od 20 zemalja za studente informacionih tehnologija koji žele da se upoznaju sa procesima rada i poslovanja jedne od najvećih kompanija iz oblasti telekomunikacija i informatike, ove godine će se priključiti i deset stipendista Fonda za mlade talente.

U Kinu će otputovati Miloš Trujić, student III godine Informatike na Departmanu za matematiku i informatiku, kao i još devet studenata sa svih univerziteta u Srbiji: Aleksandra Milošević, Martin Osmanović, Milica Jovanović, Vojislav Đukić, Helena Peić Tukuljac, Ilija Atlagić, Jasmin Pavlović, Đorđe Kovačević i Jovan Turanjanin.

Oni će sa kolegama iz Poljske i Rumunije od 16. avgusta do 3. septembra imati mogućnost da obavljaju stručno usavršavanje u centrali kompanije „Huawei“ u gradu Šenžen, a nakon toga i da se upoznaju sa kulturom Kine obilaskom većih gradova i kroz kurs kineskog jezika.

Kompanija „Huawei“ snosi sve troškove puta, smeštaja i ishrane stipendista Fonda, a džeparac u iznosu od 250 dolara obezbediće Fondacija „Dragica Nikolić“.